neljapäev, 30. aprill 2009

Katkiste rataste kuningriik


Minu jalgratta kurb statistika pärast 4 kuud Hollandis: 4 katkist rattakummi, 1 korda kett maha, 1 varastatud tagatuli ja ventiil ning 1 katkine esituli.

Kui jalgrattakumm juba 4. korda katki läks, siis otsustasin selle ise ära parandada. Meil on siin majas (nagu igas korralikus Hollandi elamises) tööriistad olemas, pealegi olen näinud, kuidas poisid kummi parandavad. Ühel kenal pühapäeval aias otsustaski väike feminist oma näpukesed õliseks teha. Kummi vahetamine osutus muidugi raskemaks, kui see kõrvalt vaatajana tundus ning pärast 10 minutit pusserdamist andsin tööjärje ikkagi noormehe kätte, kelle käes parandus kuidagi paremini ja lihtsamalt õnnestus.

Jalgratta-saaga on mind viinud kokku ka naabritega, kellest paar postitust tagasi kirjutasin. Naabrimees hakkas meiega juttu rääkima, kui mõni pühapäev tagasi minu maja ees Liina ratast parandasime. Parandus-töödega tegeles muidugi Liina Šveitsist külla tulnud noormees, kes kohe tööle rakendati ning meie L-ga tegelesime ergutustööga. Naabrimees andis meile lahkelt uue terve kummi, sest terve tema korter on jalgratta juppe täis. "I would have thrown it away, you know. Just ask, if you need anything for the bike," ütles mees. Nii osutus esmalt eelarvamustest tulenevalt jalgratta-vargaks tembeldatud naabrimees väga sümpaatseks ratta-ingliks.

Eile öösel pärast Kuninganna pidustustelt koju vändates otsustas mu helesinine ratsu taaskord trikke teha: seekord siis maha tulnud kett. Jalutasin oma sõnakuulmatu kaherattalise sõbraga kuuri ja lootes, et ehk on hommikuks kett iseenesest peale tulnud...Hommikul kuuri vaadates muidugi loodetud imet ei olnud juhtunud, aga õnneks tuli ratta-inglist naabrimees mulle taaskord appi. Mõned trikid - kruvi siia-sinna ja saigi parandatud. "Dank je vel en prettig Koninginnedag," tänasin meest ning sõitsin linna, et osa saada Kuninganna sünnipäeva trallist.

2 kommentaari:

Risto ütles ...

nii et päris ise siiski hakkama ei saand. :D

Anonüümne ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.