pühapäev, 26. aprill 2009

Virisev eestlane Hollandis


Hollandlaste toidukultuur: hamburger 24h otse seinast ehk FEBO

Tänu Elisabethile olen vist saanud rohkem kohalikega tuttavaks, kui ERASMUS elu seda tavaliselt võimaldab. Eelmisel nädalal otsustasin ühest tööotsast kinni haarata koos kohalike skautidega ja Elisabetiga. Nimelt olime koristusmeeskond superbike maailmameistri võistlustel Assenis. Kaks päeva päevitamist, hollandi keelt, palju maskuliinsust (mehed ja nende kaherattalised mänguasjad) ja prügi, natuke töötamist ja teenistust ning öö telgis. Minu jaoks oli muidugi super variant see, et sain keelt praktiseerida, raha teenid, päevitada, maailmameistri võistlustest osa saada + kohalikega suhelda. Ütlesin hollandlastele, et nad ei pea minu juures olekul inglise keele peale üle minema. Sain kenasti nii arusaamise, kui ka rääkimisega hakkama, aga õhtuks olin nii väsinud, et hollandlaste vestlus hakkas minust kauge kaarega mööda minema ning kõik hollandi keelsed sõnad keerlesid peas ja ma ei suutnud enam mitte midagi mõistlikku öelda. Teise päeva lõpuks tundus hollandi keel maailma kõige koledam keel ning mul läks juba nende fantastilist GHGHGHG häälikut kuuldes süda pahaks.

"Sul on lihtsalt hollandi keele üledoos. Sama juhutus minuga Šveitsis, kui veetsin kohalikega kohalikus keeles mitu päeva koos - lõpus hakkasin saksa keelt vihkama," kommenteeris minu Eesti sõbranna Liina, kui kurtsin talle oma kogemust.

Olen vist Hollandis elamisega jõudnud sinna faasi, kus kõik asjad siinses ühiskonnas ja inimeste puhul ei tundu nii vaimustavalt ägedad ning paratamatult tekib võrdlus Eesti ja eestlastega ning sageli tunduvad paljud aspektid Hollandis mõistetamatud, või Eestiga võrreldes negatiivsemad.

Näiteks hollandlased tunduvad kõige barbaarsemad ja koledamad inimesed laupäeva varahommikul Groningeni pubitänaval. Purjus ja läbutseva hollandlase suus saab GHGHG häälik kohe erilise kõla. Ja mille paganama pärast siin peavad peod algama kell 2 öösel? See ei ole mingi Hispaania, kus päeval on siesta ja õhtud pikad!!!

See on lihtsalt jube, kui palju rämpstoitu nad söövad! Hollandlaste mäkdonalts on FEBO, kus saab muuhulgas burgeritele ja kartulitele selliseid toredaid sööke nagu croquette, mis maitseb kehvasti ning on lihtsalt väga ebatervislik. Kes on Groningenis käinud, teab seda rahvamassi FEBO ees pubitänava nurgal...Siin olles ma saan aru, et eestlased ikkagi väärtustavad tervislikkust ja õiget toitumist. Terve päev nälgida ja õhtul hiiglama palju süüa - nii see siin käib.

Ja kui veel viriseda, siis ühe asja pean veel ära mainima - tualettides peab siin eranditult külma veega käsi pesema...

Olgu pärast niisugust negatiivset sissekannet igaks juhuks mainitud, et ma ikkagi jätkuvalt armastan Hollandit, hollandi keelt ja kultuuri!:)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.