neljapäev, 11. juuni 2009

Rohkelt paljaid tisse ehk seiklused hollandi filmimaastikul


Mõtlesin, et panen kirja filmid, mida olen nende kuude jooksul vaadanud ja loon lühikese ülevaate, kui keegi peaks huvi tundma. Kokkuvõtteks võib öelda, et iga Hollandi film peab vähemalt ühe paari paljaid rindu näitama ja miskipärast on pea igas filmis üks agressiivne ning isepäine naistegelane :)

Turks fruit (1973) ehk Hollandi kuulsaima režissööri Paul Verhoeven`i meistriteos. Hollandi kõige vaadatuim film läbi ajaloo ning Oskari kandidaat. Kui midagi tõeliselt hollandi-pärast kogeda soovida, siis tuleks just sellest filmist alustada. Ilusad stseenid 70nendate Amsterdamis, armastus ja iha selle kõige ehedamal kujul. Filmi juures meeldiski mulle selle ausus ja elu lähedus - linateos räägib armastusest, aga on läägelt ilustamata näidates elu nii, nagu ta on. Iha, sünd, surm, kohatud olukorrad, haigus - kõik see ülimalt naturalistlikus keeles. Midagi filmigurmaanidele :).

Bride flight (2008) - nauditav näide Hollandi kaasaja filmikunstist. Filmi tegi minu jaoks eriliseks asjaolu, et selle tegevustik toimus suurelt jaolt Hollandi endises kolooniariigis Uus-Meremaal. Film räägibki kolmes hollandlannast, kes 50-nendatel Uus-Meremaale lendavad õnne otsima ja kelle elu seob saatuslikult üks mees. Filmi võlu seisneb hästi portreeritud karakterites. Tegelikul, kui aus olla, siis jäin selle filmi ajal magama 10 minutiks ja ärkasin metsiku köögi seksi-stseeni peale üles..."Ahha! Sellised need Hollandi filmid ongi!!:)," itsitasime teiste erasmuslastega kinosaalis. Filmi soundtrack`ist sai muide siin ülimalt populaarne raadio-hitt
Ilse DeLange - Miracle

Alles if liefde (2007) ehk hollandi "Love actually", varem vist olen oma blogis juba maininud. Mõnus huumor armastuse ning draama kombinatsioonis. Filmist kumab ka tänapäeva Hollandi elu-olu ning mentaalsus:).


Phileine zegt sorry
(2003) - halva näitleja-tööga halb film. Filmis domineerib madalahäälne agressiivne hollandi naine. Muide "agressiivne madala-häälne hollandi naine" on üks karakteritest ka enamus teiste vaadatud hollandi filmides ja kindlasti levinud tegelaskuju otse Hollandi elust.

Liever verliefd (2003) ehk kohalik versioon halvast Hollywood`i komöödiast. Pikemalt ei peatuks :).

Zusje (1995) - ebamugavalt nihelema panev linatoes õest-vennast, kellevahelistes suhetes on kaheldavalt kõik normaalne. Mida veel võib arvata vennast, kes järjepidevalt ning perverssuseni kalduvalt oma õde filmib? Film ongi üles ehitatud võltsdokumentaalina läbi venna Martijni kaamerasilma. Huvitav lähenemine ja temaatika, ent kokkuvõttes siiski meeli ei erutanud.

De passievrucht (2003). Huvitav stoori: pärast oma naise surma ning oma 14- aastase pojaga üksi jäänud avastab pereisa, et on steriilne. Pereisa hakkab detektiiviks ning kõiki oma naise meestuttavaid külastades püüab lahendada küsimuse, kes on lapse isa? Vastus selgub muidugi filmi lõpus!

Loodan, et suve jooksul õnnestub veel miskit näha :)

4 kommentaari:

Ulmeguru ütles ...

See «Turks fruit» on hea film jah... olin selle pealkirja unustanud ning olen mitu korda hoogu võtnud, et seda IMDB-sse tuvastama minna... tänud, et nüüd sain väiksema vaevaga hakkama...

Omaette boonus oli lõnguslik Rutger Hauer.

Risto ütles ...

kirjuta saarest ka. :)

visualiza ütles ...

hoi.dAT WAS so groet suprise om je blog te vinden.
Ik weeted niet dat soms estlanders in Nederlands ook gevoont en taal te spreken.
Zo wie zo, dank u wel voor schrijven van alles.

Ik ben estlander meisje who ook woon in Nederlands.
Als je tijd hebben kunt langs te kommen!!!!!!
0684131822
warme groetjes
LIZA
www.elisabethsalmin.deviantart.com

Anonüümne ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.